Mire kell figyelni motorizált műanyag redőny vásárlásakor
Otthon

Mire kell figyelni motorizált műanyag redőny vásárlásakor

Alábbi bejegyzésünket gondolatébresztőnek szánjuk, hogy ne később kapjunk észbe, hogy milyen is lehetett volna redőnyünk, ha előbb gondoljuk végig lehetőségeinket. Összegyűjtöttünk néhány gondolatot, mit érdemes megfontolni motorizált műanyag redőny vásárlása előtt.

Ablakcsere vagy külső szigetelés esetén gondoljunk a redőnyre is.

A motoros redőnyök telepítésekor kétfajta tokot használhatunk. A külső tokos rendszer szinte mindenhova telepíthető utólag is, míg a vakolható tokos rendszer előnye, hogy a szigetelés elfedi azt, így kifejezetten esztétikus. Ha ablakot cserélünk vagy hőszigetelés mellett döntünk, érdemes előtte gondolkodnunk a redőny felszereléséről is.

Mi legyen a szúnyoghálóval?

A motoros redőnyök tokjába ugyanazon rendszerrel üvegszálas szúnyogháló is kerülhet, ami szintén mozgatható. Két probléma oldható meg egy csapásra. Ráadásul a kombinált telepítés nem hogy drágább, de összességében olcsóbb, mint ha külön-külön próbálnánk kezelni az árnyékolást és a rovarok elleni védekezést.

Biztosan redőny kell?

Ha nem szerelhető fel (például társasházak) külső redőny, van lehetőség esztétikus és motorizált beltéri reluxa választására is. A motorizált változat előnye, hogy olyan helyre is telepíthető, amit egyébként nem érnénk el (például tetőablakok).

Milyen vezérlést szeretnénk?

A motorizált redőnyök két legnépszerűbb vezérlési rendszere a fali kapcsoló és a távirányító. Természetesen van mód mind a kettőt választani és a vezérlőnek sem kell közvetlenül a redőny mellett lennie.

Valami extra?

Előfordul, hogy semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy olcsó műanyag redőny árnyékolja szobánkat. Van, ugyanakkor, hogy mást álmodunk meg. Ne gondoljuk, hogy ötletünk nem kivitelezhető. Nehéz olyan kéréssel fordulni a Wilhelm Árnyékolás szakembereihez, amit nem tudnak teljesíteni. Ha okos otthont üzemeltethetünk, abba a redőnyt is integrálhatjuk. Akár interneten keresztül applikációról irányíthatjuk az árnyékolókat, de van mód időzítő vagy akár fényérzékelő beépítésére is. Létezik feltolásgátlóval ellátott redőny, ami remek kiegészítője vagyonvédelmi rendszerünknek.