Az esküvői ruha végső megjelenése komplex tényezőkön múlik
Család

Az esküvői ruha végső megjelenése komplex tényezőkön múlik

Az interneten böngészve gyakran találhatunk olyan bejegyzéseket, melyek a különböző testalkat-arányokhoz viszonyítva boncolgatják az esküvői ruha kérdéskörét. Vajon mennyire érdemes betartanunk ezeket a javaslatokat?

Természetesen soha semmi nem fekete vagy fehér és mi magunk sem vagyunk szabvány szerint felépítve. Számtalan apró tényező befolyásolhatja, hogy egy adott ruha esküvői ruha hogyan emeli ki az adottságainkat.

Vannak azonban bizonyos trükkök, melyek révén sokat alakíthatunk a vizuális megjelenésünkön. Mindannyian rendelkezünk olyan testalkati vonásokkal, melyek az előnyünkre válnak és ugyanígy mindenkin találhatunk olyan jellemzőt, ami elbír egy kevés optikai tuningot, vagy éppen takarást.

Az A vonalú esküvői ruha segít az alma típusú alak megnyújtásában, főleg abban az esetben, ha egy V kivágású modellt választunk. Sokan választanak empire esküvői ruha fazont azért, hogy elrejtsék a hasi felesleget, azonban ez a típus is testalkatra szabva tudja elérni a kívánt hatást. A nem megfelelő anyagválasztás, az anyag előnytelen esése vagy redőzöttsége akár fordítva is elsülhet, ha nem vigyázunk. A míder vagy a fűzőszerű hatást is érdemes megfontolnunk, ha a derékrész karcsúsítása a cél.

A dekoltázs kiemelése bárki számára előnyös lehet. A túl széles váll vagy mellkas igényelhet egy kis vizuális kiegészítést a test alsó részén, például egy elegáns sellőruha révén. A szoknyarész kiszélesedése ugyanis elvonja a figyelmet a vállakról. A trombita fazon optikailag megnyújtja a lábakat, így aki rövidebb végtagokkal rendelkezik, bátran válasszon magának ilyen modellt.

A kiválasztott esküvői szalonban lehetőségünk van a kísérletezésre, illetve szakértői tanácsot is kaphatunk. Biztosak lehetünk benne, hogy valóságos élmény lesz egy ilyen ruhapróba, amennyiben körültekintően választjuk meg hozzá a helyszínt. Sok menyasszonyi ruhakölcsönző kínálja magát a fővárosban, keressünk olyat, ahol a felhozatal minősége és a barátságos kiszolgálás kéz a kézben járnak. Ehhez a pénztárcánk tartalmát sem kell teljesen kimerítenünk. Manapság nem csupán az lehet exkluzív és minőségi, ami nagyon költséges.

Egy szalonban ráadásul sokat spórolhatunk, hiszen nem kell számolnunk a varratás vagy a vásárlás magas áraival. A család minden tagja megtalálja a számára megfelelő öltözéket, mivel a menyasszonyi ruha mellett örömanyáknak szánt darabok, koszorúslány ruhák és további alkalmi modellek várják a hölgyeket.