Megbízható autófelvásárlás - minden márka és állapot
Autó

Megbízható autófelvásárlás – minden márka és állapot

Bármilyen állapotban is legyen autónk, annak vannak értékesíthető részei, amit egy autóbontó fel tud használni vagy fémhulladékként eladni. Éppen ezért bármilyen márkájú és állapotú járművünk eladható és annak értéke van. A régi, használt, hibás, üzemképtelen vagy törött autó felvásárlás egy külön vállalkozási üzletág. Ez egyrészt azt jelenti, hogy van esélyünk korrekt, megbízható partnert találni, másrészt azt is, hogy érdemes óvatosan eljárnunk és körültekintően választanunk. Ha az a vállalkozó valamiért gyanús, nyugodtan mondjunk nemet ajánlatára.

Az autófelvásárlás minden esetben egy helyszíni szemlén alapuló ajánlattétellel kezdődik. Ne higgyünk a kedvezően hangzó, a jármű megnézése nélkül a telefonba bemondott ajánlatoknak. Jellemzően ezek pusztán arra szolgálnak, hogy a konkurencia helyett az adott vállalkozót hívjuk. Később ki fog derülni, hogy mégsem annyi az annyi. Ha a helyszíni szemlét követően megfelelőnek gondoljuk az ajánlatot, mindenképpen kössünk szerződést és a szerződést olvassuk el. Fontos, hogy annak adjuk el az autót, aki valóban a szerződésben szerepel. Kérdezzünk rá az ezt követő ügyintézés menetére. Ha minden jól megy, a vásárlás után azonnal megkaphatjuk a vételárat és a szerződés egyik példányát, amit illetékmentesen leadhatunk az okmányirodába.

Ne higgyük el, ha a felvásárló lehetetlent ígér. Ha az autón hitel van, rendezetlen a tulajdonosi viszonya, nem ellenőrizhető a háttere (vélhetően lopott), akkor nem lehet azt ilyen módon sem legálisan eladni. Nagy eséllyel soha nem lesz a vevő nevére írva a jármű és csak végeláthatatlan jogi nehézségek árán fog megoldódni az ügy. Egy valóban jól működő vállalkozás sem szívességet nem fog nekünk tenni, sem jó hírét és működését kockára tenni egy kétes üzletért és összességében minimális bevételért.

Az autófelvásárlás nagyon sok esetben megfelelő megoldás, ami kényelmes, biztonságos és legális, de ehhez az kell, hogy megfelelően ellenőrizzük le a vevőt és mi is tartsuk magunkat a jogszabályi előírásokhoz.